Prodhim rekord në historinë e KEK-ut

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK sh.a.) pavarësisht sfidave me të cilat ballafaqohet si pasojë e stabilimenteve të vjetra, tashmë ka dëshmuar se është faktor stabiliteti në sektorin energjisë në vend. Si rrjedhojë, pavarësisht situatës së krijuar si pasoj e pandemisë, KEK në vitin 2020 ka arritur rekordin e prodhimit të energjisë elektrike që nga fillimi […]

Lexo më shumë

“Pikëpamja ekonomike globale mbetet shumë e pasigurt”

Koronavirusi duket se ka ndikuar rëndë ekonominë e shumë vendeve. Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar Kristalina Georgieva tha sot se perspektiva ekonomike globale mbetet shumë e pasigurt duke pasur parasysh pandeminë e koronavirusit dhe zgjerimin e hendekut midis vendeve të pasura dhe të varfra, e cila po i kërkon FMN të gjejë mbështetje shtesë. Në […]

Lexo më shumë

Zbulohet marrëveshja e fshehtë e Avdullah Hotit me Blerim Devollin për Telekom-“Z-mobile”

Marrëveshja e fshehtë e Avdullah Hotit me Blerim Devollin për Telekom -“Z-mobile”. Pas gati 2 muajsh që Z Mobile kishte bllokuar xhirollogaritë e Telekomit, për shkak të borxhit që kërkonte sipas tyre për shkëputje të parakohshme të kontratës, me intervenimin e qeverisë Hoti, konkretisht Ministrisë së Ekonomisë, u arrit një marrëveshje mes Devollëve dhe PTK-së. […]

Lexo më shumë

Rukiqi: Rimëkëmbja nuk arrihet me rritjen e skemave sociale

OEK: Rimëkëmbja nuk arrihet me rritjen e skemave sociale. Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka kundërshtuar ndarjen buxhetore të mjeteve për rimëkëmbjen ekonomike nga Qeveria në detyrë. Rukiqi tha se as për se afrimi nuk i plotësojnë nevojat e sektorit privat. Tutje ka shtuar, se rimëkëmbja ekonomike nuk arrihet me rritjen e […]

Lexo më shumë

15 masat e Programit të Rimëkëmbjes Ekonomike për vitin 2021

Këto janë 15 masat e Programit të Rimëkëmbjes Ekonomike për vitin 2021. Kryeministri në detyrë, Abdullah Hoti ka paraqitur programin e Rimëkëmbjes, përmes së cilit do të ndihmohen qytetarët dhe bizneset pas dëmtimeve nga pandemia. Këto janë masat e prezantuara nga Hoti: Masa e parë: 6.5 milionë euro për të vetëpunsuarit për bizneset e vogla. […]

Lexo më shumë

Kaq paguhen kosovarët në vend, Gjermani e Zvicër

Statistikat zyrtare, kaq paguhen kosovarët në vend, Gjermani e Zvicër. Gjetja e një vendi pune dhe sigurimi i një jete më të mirë, janë ndër arsyet kryesore qe i shtyjnë kosovarët ta marrin rrugen jashtë vendit. Për punën që bëjnë në shtetet e huaja, thuhet se paguhen mirë. Por, sa janë në të vërtetë pagat […]

Lexo më shumë

KEK-u dhe Komuna e Obiliqit bashkëpunojnë për përmirësimin e ambientit

Korporata Energjetike e Kosovës dhe Komuna e Obiliqit nënshkruan memorandum bashkëpunimi, i cili parasheh ndërtimin e brezit të gjelbër përreth Termocentralit Kosova A. Ky memorandum përfshinë segmentin që shtrihet pranë rrugës rajonale që lidh Prishtinën me Obiliqin, nga rreth rrotullimi në hyrje të kësaj komune e deri te hyrja 03 e TC-Kosova A. Ushtruesi i […]

Lexo më shumë

Alarmon Sindikata e Telekomit: Qeveria në shërbim të Z Mobile

Sindikata e Telekomit alarmon: Qeveria në shërbim të Z Mobile. Edhe tri ditë kanë mbetur kur Telekomi i Kosovës do t’ia paguajë këstin e parë prej 740 mijë eurosh Z Mobile, konform marrëveshjes të ndërmjetësuar ndërmjet Qeverisë dhe Bordi të Drejtorëve të Telekomit të Kosovës, respektivisht menaxhmentit të kësaj ndërmarrje. Ndërsa, punëtorët e Telekomit ende […]

Lexo më shumë

Si përzihet nafta me vajra në Kosovë? Flet punëtori i pompës së derivateve

Punëtori i pompës së derivateve tregon se si përzihet nafta me vajra në Kosovë. Një punëtor i një pompe të benzinës ka treguar në detaje se si bëhen dallavere me naftën në vend, duke e përzier me vaj luledielli, vaj motorik dhe vaj të gomave, raporton Express. Sipas tij, aktualisht nuk ka ndonjë kontroll të […]

Lexo më shumë