Kompjuteri që lexon mendjen e njeriut

Studiuesit në Helsinki kanë zhvilluar një teknikë me të cilën një kompjuter modelon perceptimin vizual duke vëzhguar sinjale nga truri i njeriut, apo thënë më thjesht – kompjuteri po përpiqet të lexojë mendimet njerëzore, raporton Sciencedaily. Teknika kombinon përgjigjet natyrore njerëzore dhe aftësinë e kompjuterit për të krijuar informacion të ri. Në eksperiment pjesëmarrësve iu […]

Lexo më shumë

Përdoruesit të gëzuar, WhatsApp bëhet si Snapchat

Lajm i mirë për përdoruesit e WhatsApp, bëhet si Snapchat. Aplikacioni WhatsAp po punon për një veçori sekrete të vetëshkatërrimit, që fshin fotot dhe videot nga telefoni i marrësit. Normalisht do të duhej ta bënit manualisht, por tipari i ri do t’ju lejojë të caktoni një skadim automatik, si Snapchat. Quhet “media në skadim” dhe […]

Lexo më shumë

Brenda ditësh Ferrari rifillon prodhimin, pasi të gjithë punonjësit të jenë testuar për coronavirus

Ferrari rifillon prodhimin brenda ditësh, pasi të gjithë punonjësit të jenë testuar për coronavirus. Të gjithë punonjësit e Ferrarit do të kontrollohen dhe gjendja e tyre shëndetësore, do të jetë gjithnjë e monitoruar Sikur të gjithë prodhuesit tjerë edhe Ferrari i ka mbyllur fabrikat e veta në Modena dhe Maranello të Italisë, nga frika e […]

Lexo më shumë

Ja shtetet që prodhojnë më së shumti vetura

Lista e shteteve që prodhojnë më së shumti vetura, ja kush radhitet i pari. Shumica e veturave të reja në botë prodhohen nga fabrikat e Kinës. Sipas të dhënave të Organizatës Ndërkombëtare të Prodhuesve të Veturave, renditja e shteteve që kanë prodhuar më së shumti vetura në botë ka ndryshuar drastikisht, transmeton lajmi.net. Më 1999, […]

Lexo më shumë