“Nëse shihni një fëmijë të lënë mbi rrugë, menjëherë bllokoni dyert e makinës dhe ikni me vrap shpejt”. Paralajmërimi vjen…

Botë

Bota në të cilën jetojmë sot është një mënyrë e përparimit, e shpikjeve të reja, është një botë e përparuar.

Smartphone me funksione gjithnjë e më të pabesueshme, tableta, objekte teknologjike që e bëjnë jetën tonë më të lehtë, duke e bërë më të rehatshme.

Ne jetojmë në një vend ku mund të qëndrosh në kontakt me një person që jeton në anën tjetër të botës, duke qenë në gjendje ta shohësh fytyrën e tij çdo ditë, falë telefonatave, dhe shumë aplikacione të tjera.

Por fatk eqësisht, këto risi nuk janë vetëm të mira … ka nga ata që i shfrytëzojnë ato për të kryer mi zori.

Kri minelët për shembull, çdo ditë studiojnë metoda të reja për të lën duar vik timat e tyre dhe për fat të keq inc identet e pakëndshme ndodhin çdo ditë.

Ky është një episod që ka ndodhur në Spanjë dhe që po përhapet gjithnjë e më shumë. Një episod që të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për ruajtjen e vetes.

Një mbrëmje një grua po kthehej nga puna, kur pa një fëmijë në rrugë, të bra ktisur në rrugë.

Ajo iu afrua për të kuptuar se çfarë po ndodhte dhe ku ishin prindërit e tij, por kur e dëgjoi të q ante dhe pa se askush nuk ishte rreth tij, ajo zbriti nga makina për ta ndihmuar.

Por kur arriti mjaft afër, ajo e kuptoi se ishte një kukull me rrobat e një të porsalinduri.

Për fat të mirë ajo e kapi trukun në kohë dhe vrapoi në makinë, duke u mb yllur brenda saj.

Në të njëjtën kohë, tre burra kishin dalë nga askundi, por gruaja arriti të përshpejtojë dhe të largohej larg.

Sapo ajo arriti në një vend të sigurt, gruaja ala rmoi policinë.

Agjentët shkuan në vendngjarje dhe e gjetën kukullën, por asnjë gjurmë të tre burrave. Pas disa hetimeve, ata arritën të gjurmojnë tre adoleshentë, 12, 14 dhe 17 vjeç.

Ata ishin persona që vid hnin makina.

Me siguri qëllimi i tyre ishte të vid hnin gruan, por këto gjëra nuk duhet të ndodhin, kushdo do të ndalonte për të ndihmuar një fëmijë të bra ktisur dhe, për fat të keq, ka pasur raste të tjera të ngjashme, në pjesë të tjera të botës.

Ndaj është e drejtë që secili prej nesh të jetë i vetëdijshëm. Këtë herë çdo gjë shkoi mirë, por gjërat mund të ishin ndryshe!

Në këtë rast duhet të paralajmëroni sa më shumë njerëz të jetë e mundur, bota e internetit ka forcë të madhe

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*

code