Propozohet që Lista serbe të shpallët organizatë terroriste dhe anti-kushtetuese

Lajme

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, dënon ashpër sjellën e Listës serb dhe përfaqësuesve të saj në Kosovë.

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, thekson se Lista serbe ka sulmuar rendë kushtetutën dhe rendi kushtetuese në Republikën e Kosovës, duke përkrahuni iniciativa fiktive në zgjedhjet e fundit në Kosovë, dhe me këtë akt ata kanë bere precedent të rrezikshëm për institucionet dhe demokracinë e vendit tonë.

Që këndej, ne ju bëjmë thirrje gjitha autoriteteve ligjvënëse në Kosovë që të shpallin të pavlefshme votat për iniciativat fiktive serbe e të komuniteteve të tjera. Assesi nuk duhet lejuar që të sfidohen kushtetuta dhe ligjet e Kosovës, për interesat e ngushta të Listës serb, grup i cili nuk është asgjë me shumë së sa një organizatë terroriste dhe anti shqiptare.

Po ashtu, Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, benë thirrje që Lista serbe të shpallët organizatë terroriste dhe anti kushtetuese në Kosovë.

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, thekson se është e gatshëm të përkrah çdo iniciativë që do të dërgoj në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës për të shpallur anti kushtetuese Listën serbe.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

*

code